Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Unable to get Voice Recognition to work

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    7

    Unable to get Voice Recognition to work

    Hi Guys, new to the Crew Chief app. Have downloaded and updated to Version 4.9.3.3 and I am unable to get Voice recognition to work. Have installed Speech Platform Runtime as well MSSpeech_SR_en-US_TELE. Getting the following Grammar errors

    10:33:46.878 : Attempting to initialise speech recognition for user specified location en
    10:33:46.900 : Success
    10:33:46.911 : Loading all voice command alternatives from speech_recognition_config.txt
    10:33:46.923 : Unable to configure speech engine grammar
    10:33:46.928 : Exception message: The language for the grammar does not match the language of the speech recognizer.
    10:33:46.934 : Attempted to initialise speech engine - success = False

    Any assistance would be greatly appreciated.
    Thanks
    Grant

  2. #2
    Crew Chief Mega Corp CEO mr_belowski's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    1,017
    that's really odd. If you have the English language pack installed and the "speech recognition locale" Crew Chief property set to the default 'en' (without the quotes), why would it grumble that the languages don't match?

    You could try changing this property to 'en-US' (again, without the quotes)

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by mr_belowski View Post
    that's really odd. If you have the English language pack installed and the "speech recognition locale" Crew Chief property set to the default 'en' (without the quotes), why would it grumble that the languages don't match?

    You could try changing this property to 'en-US' (again, without the quotes)
    Thanks for your reply. Still no joy with the update 4.9.3.4.Now getting the below

    10:34:54.511 : Attempting to initialise speech recognition for user specified location en
    10:34:54.517 : Unable to initialise speech engine with voice recognition pack for location en. Check that SpeechPlatformRuntime.msi and MSSpeech_SR_en_TELE.msi are installed.
    10:34:54.521 : Exception message: Retrieving the COM class factory for component with CLSID {49428A60-C997-4D0E-9808-9E326C178D58} failed due to the following error: 80040154 Class not registered (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)).
    10:34:54.525 : Attempted to initialise speech engine - success = False

    Have uninstalled and reinstalled , Crew Chief , Speech Runtime and language and still the same. Not sure what is going on
    [ATTACH=CONFIG]138
    Attached Images Attached Images  
    Last edited by GruntSS; 06-19-2018 at 03:08 AM.

  4. #4
    Crew Chief Mega Corp CEO mr_belowski's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    1,017
    Do you run a 64 bit version of Windows? If so, you may have the wrong speech recognition runtime there. Uninstall the runtime and the language pack, and go through the steps here: http://thecrewchief.org/showthread.p...ouble-shooting

    Also, have you allowed the app to download the sound pack?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by mr_belowski View Post
    Do you run a 64 bit version of Windows? If so, you may have the wrong speech recognition runtime there. Uninstall the runtime and the language pack, and go through the steps here: http://thecrewchief.org/showthread.p...ouble-shooting

    Also, have you allowed the app to download the sound pack?
    Thanks for your reply. I will uninstall and read the troubleshooting thread you have attached. Yes i have allowed the app time to download the sound pack and everything is up to date. Get back to you shortly
    Thanks

  6. #6
    Crew Chief Mega Corp CEO mr_belowski's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    1,017
    make sure you use the 64bit installer if you're running a 64bit windows system

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    7
    mr_belowski your troubleshooting guide worked a treat. Downloaded the 64 zip and installed those packages. I am unable to locate the "AGC" at step 7. No error messages now but does not hear what i say. Have levels at 100.

    15:29:58.191 : Listening for voice command...
    15:29:58.200 : Opened channel - waiting for speech
    15:29:58.209 : Getting audio from nAudio input stream
    15:29:59.170 : Invoking speech recognition...
    15:29:59.187 : Cancelling wait for speech
    15:30:01.220 : No speech input was detected
    15:30:01.656 : Playing sounds, events: acknowledge/didnt_understand
    15:30:01.664 : (acknowledge/didnt_understand)
    15:30:02.467 : *** Processed acknowledge/didnt_understand
    15:32:22.259 : Application stopped
    15:32:22.272 : Stopping queue monitor

  8. #8
    Crew Chief Mega Corp CEO mr_belowski's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    1,017
    Have you checked the 'Enable apps to access you microphone' property in the Windows Privacy control panel?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    7
    mr_belowski your troubleshooting guide worked a treat. Downloaded the 64 zip and installed those packages. I am unable to locate the "AGC" at step 7. No error messages now but does not hear what i say. Have levels at 100.

    15:29:58.191 : Listening for voice command...
    15:29:58.200 : Opened channel - waiting for speech
    15:29:58.209 : Getting audio from nAudio input stream
    15:29:59.170 : Invoking speech recognition...
    15:29:59.187 : Cancelling wait for speech
    15:30:01.220 : No speech input was detected
    15:30:01.656 : Playing sounds, events: acknowledge/didnt_understand
    15:30:01.664 : (acknowledge/didnt_understand)
    15:30:02.467 : *** Processed acknowledge/didnt_understand
    15:32:22.259 : Application stopped
    15:32:22.272 : Stopping queue monitor

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by mr_belowski View Post
    Have you checked the 'Enable apps to access you microphone' property in the Windows Privacy control panel?
    Yeah everything is good there, i have just assigned a different button and crew chief now hears me. Maybe it takes awhile after new install to hear/understand my commands, but i am getting more command responses as time goes by.
    You are absolute legend mr_belowski and really appreciate your fast responses.
    This is great app and cant wait to use it in race conditions

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •