Results 1 to 3 of 3

Thread: Failing to initialize speech recognition on new PC

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Failing to initialize speech recognition on new PC

    I had Crew Chief previously installed on my old machine and had it up and running with no problems. I have just built a new rig, and now I can't get speech recognition to initialize. I salvaged and re-used the sound card from the previous machine in the new build, and am also using the same microphone. I have installed both x64 and x86 versions of SpeechPlatformRuntime.msi and MSSpeech_SR_en_TELE.msi as well. Is there something I'm missing? Below is the error message I'm receiving in the console.

    14:45:37.603 : Attempting to initialise speech recognition for user specified location en
    14:45:37.624 : Unable to initialise speech engine with voice recognition pack for location en. Check that SpeechPlatformRuntime.msi and MSSpeech_SR_en_TELE.msi are installed.
    14:45:37.624 : Exception message: No recognizer of the required ID found.
    Parameter name: culture
    14:45:37.624 : Attempted to initialise speech engine - success = False

  2. #2
    Crew Chief Mega Corp CEO mr_belowski's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    uninstall the both SpeechPlatformRuntime installs and the language pack (MSSpeech_SR_en_TELE). Then reinstall just the 64bit runtime and then the language pack

  3. #3
    Forgot to mention, I've done that as well, but I'll give it a go again.

    ::Edit:: Figured out that I had forgotten to reinstall the language pack. All is good now! Thanks!
    Last edited by Smoky McAshtray; 01-05-2018 at 10:14 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts