PDA

View Full Version : "Only 64bit version of rFactor 2 is supported"?



ryuakuken
02-25-2020, 09:29 PM
I can't get crew chief to work for Rfactor 2. Even though the game is running in 64bit according to task manager, I get a message that says "Only 64bit version of rFactor 2 is supported" in the console. I made sure 'force 32bit' was unchecked and even reinstalled the game and crew chief. Any suggestions?

The Iron Wolf
02-25-2020, 09:33 PM
I can't get crew chief to work for Rfactor 2. Even though the game is running in 64bit according to task manager, I get a message that says "Only 64bit version of rFactor 2 is supported" in the console. I made sure 'force 32bit' was unchecked and even reinstalled the game and crew chief. Any suggestions?
Make sure that you use the latest plugin (CC comes with the latest). Start CC before starting rF2, CC should prompt you to update game plugin. If rF2 is installed in some unusual location, you may need to manually copy the shared memory plugin to Bin64 folder and enable it in game.

ryuakuken
02-25-2020, 10:05 PM
Make sure that you use the latest plugin (CC comes with the latest). Start CC before starting rF2, CC should prompt you to update game plugin. If rF2 is installed in some unusual location, you may need to manually copy the shared memory plugin to Bin64 folder and enable it in game.

Just tried that, still same issue.

The Iron Wolf
02-25-2020, 10:09 PM
Just tried that, still same issue.

Please share the full console output via pastebin or something.

Did CC prompt you to update game plugin? Do you use SimHub as well?

ryuakuken
02-25-2020, 11:10 PM
Please share the full console output via pastebin or something.

Did CC prompt you to update game plugin? Do you use SimHub as well?

I didn't get a prompt to update the game plugin. I have SimHub although I'm not using it in this case. https://pastebin.com/WyWRx8nS

The Iron Wolf
02-25-2020, 11:21 PM
I didn't get a prompt to update the game plugin. I have SimHub although I'm not using it in this case. https://pastebin.com/WyWRx8nS

thanks but this does not look like the full log, I do not see CC version in the output. If you are not comfortable sharing the full log here, feel free to PM me with it. What CC version do you see on the Crew Chief UI?

I will send you some info on how to diagnose plugin itself, but bottom line this looks like CC and Plugin mismatch to me, or a conflict with the SimHub. Make sure that both SimHub and CC are the lastest version, and do not let SimHub updating rF2 plugin.

ryuakuken
02-25-2020, 11:44 PM
thanks but this does not look like the full log, I do not see CC version in the output. If you are not comfortable sharing the full log here, feel free to PM me with it. What CC version do you see on the Crew Chief UI?

I will send you some info on how to diagnose plugin itself, but bottom line this looks like CC and Plugin mismatch to me, or a conflict with the SimHub. Make sure that both SimHub and CC are the lastest version, and do not let SimHub updating rF2 plugin.

Ah sorry about that. I think this should be the full log. https://pastebin.com/bEFYNwbT

The Iron Wolf
02-26-2020, 02:56 AM
Ah sorry about that. I think this should be the full log. https://pastebin.com/bEFYNwbT

So you have latest CC and I am guessing wrong plugin.
Plugin is here: "C:\Program Files (x86)\Britton IT Ltd\CrewChiefV4\plugins\rFactor 2\Bin64\Plugins\rFactor2SharedMemoryMapPlugin64.dl l"
Put it to: Steam\SteamApps\common\rFactor 2\Bin64\Plugins\
If that does not help, please share contents of this file: Steam\SteamApps\common\rFactor 2\UserData\Log\RF2SMMP_DebugOutput.txt"

ryuakuken
02-26-2020, 05:56 PM
So you have latest CC and I am guessing wrong plugin.
Plugin is here: "C:\Program Files (x86)\Britton IT Ltd\CrewChiefV4\plugins\rFactor 2\Bin64\Plugins\rFactor2SharedMemoryMapPlugin64.dl l"
Put it to: Steam\SteamApps\common\rFactor 2\Bin64\Plugins\
If that does not help, please share contents of this file: Steam\SteamApps\common\rFactor 2\UserData\Log\RF2SMMP_DebugOutput.txt"

Still didn't help. and I don't seem to have that txt file https://prnt.sc/r846yu

The Iron Wolf
02-26-2020, 06:37 PM
Still didn't help. and I don't seem to have that txt file https://prnt.sc/r846yu

Unfortunately, I am out of ideas then. Did you enable the plugin in the game?

ryuakuken
02-26-2020, 06:49 PM
Unfortunately, I am out of ideas then. Did you enable the plugin in the game?

yes I did :/

The Iron Wolf
02-27-2020, 02:15 AM
yes I did :/
Please paste contents of your "rFactor 2\UserData\player\CustomPluginVariables.JSON", maybe something's missing in there :)

ryuakuken
02-27-2020, 02:36 AM
Please paste contents of your "rFactor 2\UserData\player\CustomPluginVariables.JSON", maybe something's missing in there :)

Ok. https://pastebin.com/3VmGA3Cx

The Iron Wolf
02-27-2020, 02:59 AM
Ok. https://pastebin.com/3VmGA3Cx
Set
"DebugOutputLevel":3,

for
"rFactor2SharedMemoryMapPlugin64.dll":{
" Enabled":1,
"DebugISIInternals":0,
"DebugOutputLevel":3,
"DedicatedServerMapGlobally":0,
"EnableDirectMemoryAccess":0,
"UnsubscribedBuffersMask":0
}
}

Start rf2 and send me contents of:
rFactor 2\UserData\Log\RF2SMMP_DebugOutput.txt"

ryuakuken
02-27-2020, 04:00 AM
Set
"DebugOutputLevel":3,

for
"rFactor2SharedMemoryMapPlugin64.dll":{
" Enabled":1,
"DebugISIInternals":0,
"DebugOutputLevel":3,
"DedicatedServerMapGlobally":0,
"EnableDirectMemoryAccess":0,
"UnsubscribedBuffersMask":0
}
}

Start rf2 and send me contents of:
rFactor 2\UserData\Log\RF2SMMP_DebugOutput.txt"

20:57:32.593 TID:0xc990 SharedMemoryPlugin::Startup(174) : Starting rFactor 2 Shared Memory Map Plugin 64bit Version: 3.4.0.6

The Iron Wolf
02-27-2020, 04:19 AM
20:57:32.593 TID:0xc990 SharedMemoryPlugin::Startup(174) : Starting rFactor 2 Shared Memory Map Plugin 64bit Version: 3.4.0.6
Yes, your plugin version is very old. Current version is 3.7.1.0. If you tried updating it using plugin shipping with CC, then we might have bugs in CC installation. I did check my CC and it includes 3.7.1.0. In any case - here's the latest plugin.

https://www.racedepartment.com/downloads/rf2-shared-memory-tools-for-developers.19334/


(https://www.racedepartment.com/downloads/rf2-shared-memory-tools-for-developers.19334/)Thanks for bearing with me on this, I will update CC to handle this case and include link to the latest version.

ryuakuken
02-27-2020, 04:26 AM
Yes, your plugin version is very old. Current version is 3.7.1.0. If you tried updating it using plugin shipping with CC, then we might have bugs in CC installation. I did check my CC and it includes 3.7.1.0. In any case - here's the latest plugin.

https://www.racedepartment.com/downloads/rf2-shared-memory-tools-for-developers.19334/

wow it's working now. I appreciate your time and assistance with this thank you :)